Naslovna

Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Objavljujemo fotografije naših učenika koje se odnose na promenu u izgledu i opremljenosti djačkog kluba koji postoji u školi. Podsetimo, od Divac fondacije dobijena je podrška u vidu novčanih sredstava, učenici Milana Batrnjin, Alena Delkić, Jelena Njegomir, Igor Pešić, konkurisali su sa svojim projektom, a realizovali su ga uz svesrdnu pomoć drugih učenika i profesora naše škole : Nikola Ribarov, Miloš Živković, Ivana Jeremić, Bojana Jokić, Vanja Vlaisavljević, Andrea Veselinović, Strahinja Dunjić, prof. Nevena Čolakov.... Renoviran je prostor u kojem borave naši djaci, promenjen je nameštaj, data je svemu jedna zajednička estetska i obrazovna dimenzija. Veliko hvala našim učenicima, a posebno se zahvaljujemo i ostalim sponzorima koji su nam pomogli: "Drvo art"-u i "Bakić koloru".
Intergalaktički djački klub
Intergalaktički djački klub
2015-11-27 14:02:25
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
U četvrtak 26. novembra u Novom Sadu održane su kvalifikacije u kvizu „Fimek nagrađuje znanje“. Naši takmičari: Teodora Micić, Uroš Orgrizović i Igor Pešić (IV2) sa maksimalnim brojem bodova osvojili su prvo mesto i plasirali se u polufinale koje će se održati početkom druge nedelje decembra. Čestitamo njima i njihovom mentoru prof. Slobodanu Laušu. Puno sreće u polufinalu!
Timeline Photos
Timeline Photos
2015-11-27 13:28:59
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
U sredu 25.novembra u Banatskom Novom Selu održano je okružno takmičenje u odbojci. Naša muška ekipa učestvovala je u sastavu: Ivan Čebzan, Dragoljub Vlahović, Mihajlo Aćimović, Aleksa Peretič (II2), Uroš Cvetković (III1) Matija Petrović, Aleksa Araškov, Adam Maran (III2), Mario Nikolić, Uroš Milićević, Vladimir Beljin i Nikola Stupar (III3). Osvojeno je drugo mesto! Sve čestitke učenicima i njihovom mentoru prof. Radmili Mandić!
Photos from Gimnazija
Photos from Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac's post
2015-11-27 13:25:15
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Pod pokroviteljstvom Opštine Vršac i Japanske ambasade udruženje srpsko-japanskog prijateljstva „Hanami“ raspisuje K O N K U R S za literarne i likovne radove na temu: „Proleće u Japanu“ i „Ja, junak iz japanskih stripova, u okviru manifestacije „Dani Japana“, koja će se održati od 4. do 13. decembra 2015. u Vršcu. Cilj konkursa: - podsticanje dečije kreativnosti i podsticanje razumevanja različitih kultura kroz umetnost - prikazivanje rezultata postignutih u ostvarivanju dosadašnjeg programa nastave Uslovi konkursa: - Uz radove dostaviti sledeće podatke: 1. Prezime i ime autora, uzrast i/ili razred 2. Naziv rada 3. Tehnika 4. Naziv ustanove ili škole 5. Ime i prezime nastavnika, profesora 6. Adresa i kontakt telefon (važi za individualne učesnike) Radovi se dostavljaju na konkurs koji je otvoren od 23.11.2015. do 3.12.2015. godine na adresu vršačke gimnazije: Mihajla Pupina 1 u periodu od 8.00 – 12.00 časova svakog radnog dana. Osoba zadužena za prijem radova je Marijana Golomeić, prof. Nagrada se dodeljuje za četiri uzrasta: za decu uzrasta do prvog razreda, za decu osnovnih škola uzrasta od prvog do četvrtog razreda, za decu osnovnih škola uzrasta od petog do osmog i srednjoškolski uzrast. Izložba radova planirana je za decembar mesec u muzeju „Konkordija“. Preciznije informacije o izložbi biće saopštene putem lokalnih medija. Za sve dodatne informacije pozovite 063/47-33-22 Predsednica udruženja“Hanami“ Adrijana Barši
2015-11-25 21:50:29
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
U petak 20. novembra, u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu, održano je četvrto po redu takmičenje u besedništvu BEOPS (Beogradsko besedništvo srednjoškolaca Srbije i regiona). Našu školu na ovom takmičenju predstavljali su Zorana Tomić (IV4), sa besedom na temu "Branimo se osmehom" i Strahinja Dunjić (IV1), čija je beseda bila odgovor na temu "Ljudi najčešće lažu kako bi zaštitili sopstvenu reputaciju". Ovogodišnji članovi žirija bili su: Nebojša Bradić (pozorišni reditelj), prof. dr Milan Raspopović (fizičar i filozof), Olgica Rajić (profesor srpskog jezika i književnosti) i Stanko Stojiljković (novinar i publicista). Iako nisu osvojili jednu od prve tri nagrade, naši učenici su svojim zapaženim nastupom predstavili školu u najboljem svetlu. Zahvaljujemo se našim učenicima na tome, kao i njihovim mentorima prof. Veri Repac i prof. Snežani Đenić.
BEOPS
BEOPS
2015-11-22 21:53:33
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Delegacija naše škole obišla je povodom Dana škole srpsku teoretsku gimnaziju “Dositej Obradović” koja postoji i radi u Temišvaru. Povodom ovog svečanog dana organizovana je školska priredba, druženje sa kolegama koji rade u ovoj školi i njihovim gostima, predstavljena je izložba fotografija .. U okviru programa proslave, organizovano je i polaganje venca kraj spomen-biste Dositeju Obradoviću koja se nalazi u Aleji velikana u Temišvaru. Nastava na srpskom jeziku u Rumuniji ima bogatu tradiciju dugu skoro dva i po veka. U tom dugom I bogatom postojanju posebno mesto zauzima srpska gimnazija “Dositej Obradović“ iz Temišvara i ona je najreprezentativnija školska ustanova na srpskom jeziku u Rumuniji i jedna od retkih gimnazija na celokupnom prostoru srpke dijaspore. Zgrada gimnazije građena je u periodu od1881. do 1896, a pripadala je kompleksu „Notr Dam“. Škola Sestara je bila i najveća ženska školska ustanova u zemlji. Temelji gimnazijske nastave u ovoj školi postavljeni su 1934. Godine, a pod imenom najvećeg srpskog prosvetitelja Dositeja Obradovića gimnazija radi od 1990. Gimnazija danas ima po jedno odeljenje od I do VIII razreda i po dva od IX do XII razreda (filološki i matematematičko-informatički smer).
Photos from Gimnazija
Photos from Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac's post
2015-11-19 17:17:55
CommentLike

 

Опширније о активностима школе