Naslovna

Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Kristina Vidaković, kao učenik generacije naše škole prisustvovala je trinaestom prijemu koji se organizovao u čast najboljih učenika srednjih škola iz Srbije. Prijem se održao u četvrtak 26. juna sa početkom u 18h u Belom dvoru sa Njihovim Kraljevskim Visočanstvima Prestolonaslednikom Aleksandrom i Princezom Katarinom kao domaćinima. Najbolji maturanti su dobili pohvalnice i prigodne poklone kao priznanje za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi.Čestitke Kristini na pohvalama i priznanju, još jednom nas je prezentovala na najbolji mogući način. Želimo joj još puno uspeha i sreće u daljem životu i radu.
2014-07-22 07:07:46
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
"Ispravka: opšti smer ima..." on their own photo.
2014-07-14 19:01:00
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Tabelarni pregled upisanih učenika u Gimnaziju "Borislav Petrov Braca" Vršac, za školsku 2014/15:
2014-07-13 21:49:28
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Kristian Turturea, koji je u školskoj 2013/14. god. osvojio prvo mesto na republičkom takmičenju iz italijanskog jezika, u ponedeljak 7.07. našao se među 183. najbolja učenika osnovnih i srednjih škola u državi koja su nagrađena za osvojene plasmane na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Uručivanje nagrada održalo se u zgradi Palate Srbije, a inicijator i realizator ovog događaja bila je fondacija “Dragica Nikolić”. Događaju su prisustvovali, pored zaslužnih učenika, predsednica fondacije, mnogi zvaničnici, zaslužne sportiskinje naše zemlje, a čitav događaj propratio je i veliki broj medija. Ponosni smo na Kristiana, sve one koji su mu pružili znanje i podršku na putu ka ovom cilju, drago nam što si bio naš đak, želimo ti još puno uspeha u daljem životu i radu. Srećno!!!
2014-07-09 21:44:25
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Projekat „Istorijski banat – srpsko – rumunski interkulturalni prostor “ završio se 4. juna lingvističko - literarnom olimpijadom u kojoj su učestvovali svi učenici naše škole koji nastavu pohađaju na rumunskom jeziku (njih 79). Učenici su pisali rad na temu “Šta predstavlja Banat za mene”. Njihovi radovi su poslati na čitanje u Rumuniju gde je lid partner našoj školi u ovom projektu dao predloge za pobednike ove olimpijade. Zajedno sa našim profesorkama rumunskog jezika : Romancom Varađan, Marijanom Golomeić I Margaretom Kožokar odlučili su o prvom, drugom I trećem mestu. To su : Mikša Adriano (I5) – prvo mesto; Denis Stratulat (II 6) – drugo mesto; Adelin Doban (IV 6) – treće mesto. Sva tri učenika nagrađena su didaktičkim materijalom kao i knjigama na engleskom jeziku. Posle 18. Meseci trajanja, projekat je završen, kao kruna svega učenici su zajedno sa svojim profesorkama organizovali druženje na kome su nagrađeni radovi bili pročitani. Proiectul "Banatul Istoric,Spatiu Intercultural Romano-Sarb" s-a terminat pe data de 4 iunie cu olimpiada lingvistico-literara la care au participat toti elevii scolii noastre cu limba de predare romana (in total 79 elevi). Elevii au scris lucrari pe tema "Ce reprezinta Banatul pentru mine".Lucrarile au fost trimise la Romania , unde lid partenerul scolii noastre a propus castigatorii acestui concurs. Impreuna cu profesoarele noastre de limba si literatura romana Romanta Varadean,Mariana Golomeici si Margareta Cojocar au hoatarat premiatii: Micsa Adriano (I5)-premiul intai Denis Stratulat (II6)-premiul doi Adelin Doban (IV6)-premiul trei Elevii premiati au primit cadou material didactic si manuale in limba engleza.Proiectul s-a terminat dupa 18 luni, prin organizarea unei manifestatii de catre profesoare si elevi unde s-au inmanat premiile si s-au citit lucrarile premiate.
Lingvističko-literarna olimpijada
Lingvističko-literarna olimpijada
2014-06-18 16:59:51
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
17.06.2014. u 20 h u Narodnom pozorištu Sterija na velikoj sceni odigraće se premijera predstave "Donosilac oka" po nagrađenom tekstu Petru Krdua. Ulaz slobodan.
2014-06-17 15:50:35
CommentLike

 

Опширније о активностима школе