Naslovna

Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Znamo da se prava vrlina stidi hvalisanja. Razlog za ove fotografije je jedan jedini. Želimo da promovišemo akcije ovog tipa. Da ih bude što više, da se nađemo ljudima u nevolji, da pokažemo da udruživanje zarad zajedničkog cilja može da bude i produktivno, važno za ljude kojima je pomoć potrebna, ali važno i za rad sa mladim ljudima koji izgrađuju svoju ličnost, koji žele i hoće da napreduju u pozitivnim pravcima izgrađivanja sebe kao osoba. Svim učenicima koji su osmislili, učestvovali, što aktivno, što kao donatori (ili i jedno i drugo) puno hvala iz opet jednog razloga. Što svakoga dana imate i nas odrasle nečemu da naučite, ili da nas barem na nešto podsetite.
Humanitarna akcija
Humanitarna akcija "Pomozimo našoj Jeleni"
2014-09-21 19:35:30
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunije i Srbije, ove godine se po treći put proslavlja Dan evropske saradnje. Proslava Evropskog dana saradnje je otpočela 2012. godine u Temišvaru, sa ciljem isticanja uspeha 102 projekta i značaja saradnje Rumunije i Srbije. Srednoškolci iz Rešice i Vršca ove godine su imali zadatak da napišu rad na temu "Ja sam srećan/srećna u svojoj zemlji, ja sam srećan/srećna u Evropi". Profesori srpskog jezika odabrali su po tri najbolja rada, koja su pročitana na ovoj svečanosti upriličenoj 19.09.2014. u Rešici. Učenice naše škole: Andrea Veselinović (II3), Jelena Veselinović (III4) i Zorana Tomić (III4) imale su čast da njihovi radovi budu deponovani u vremensku kapsulu koja se otvara 2044. godine. Proslava je obeležena u centru Rešice uz koncert Banatske filharmonije iz Temišvara i modnu reviju kostima inspirisanih tradicionalnom nošnjom Rumuna i Srba. Dan evropske saradnje - zajedničke granice - zajednička budućnost! Hvala našim srdačnim domaćinima na divnom gostoprimstvu.
PROSLAVA DANA EVROPSKE SARADNJE
PROSLAVA DANA EVROPSKE SARADNJE
2014-09-20 18:11:28
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Poštovani profesori i učenici, od 15. septembra 2014. godine važi novi raspored časova. Možete ga pogledati na strani: http://vrsackagimnazija.edu.rs/cms/sr/raspored/raspored-casova.html
2014-09-13 07:43:51
CommentLike

 

Опширније о активностима школе