Naslovna

Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
U petak 27. marta u sali Hemijsko-medicinske škole u Vršcu održan je 5. Sajam profesionalne orijentacije. Organizator ovog dešavanja bila je Opština Vršac i vršačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje. Više od 600 učenika iz osnovnih škola sa teritorije opštine Vršac, Bela Crkva i Plandište posetilo je sajam. Naša škola bila je jedna od 8. srednjih škola koje su na njemu izlagale. U uvodnom delu programa školu smo predstavili video prezentacijom koja na efektan način prikazuje zgradu škole, smerove koje ona nudi, profesore, učenike koji je pohađaju. Štand naše škole bio je otvoren za saradnju, pružanje informacija o pohađanju iste, a sveprisutno je bilo i dobro raspoloženje naših učenika koji su sa osmacima razgovarali, nudili im podršku i davali savete. Za sve zainteresovane imali smo spremne poklončiće u vidu pisamceta koje je kroz citat sadržavalo poruku osmišljenu specijalno za ovu priliku od strane naših učenika. Hvala puno našoj prof. Neni Knežević koja je sa učenicima spremila ove poklončiće, takođe se zahvaljujem mojim dragim parlamentarcima koji su veoma odgovorno ispratili ovo dešavanje, hvala puno kolegama informatičarima na podršci, Krdu Tibiju i Igoru Lazaroju. Takođe, bilo je učenika i van parlamenta koji su ovaj događaj ispratili, hvala i njima na podršci,a posebno hvala Dariu Valjanu koji je sve to fotografisao!
Održan Sajam profesionalne orijentacije
Održan Sajam profesionalne orijentacije
2015-03-30 15:28:55
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac updated their status.Regionalno takmičenje pod nazivom "Književna olimpijada" održano je u subotu 28. marta u Gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu. Odličan uspeh ostvarile su naše učenice I1 odeljenja Nevena Grozdanovski (I mesto), Teodora Despotovski (II mesto), dok je Snežana Maričić iz II1 osvojila treće mesto. Ana Romanić iz III 3 takodje je bila učesnik ovoga takmičenja. Mentor joj je bila prof.Olivera Pantović. Nevena je sigurno ostvarila plasman na republičko takmičenje, a za Teodoru postoji mogućnost da po broju bodova takodje ostvari plasman na dalje takmičenje. Čestitamo učenicama i njihovom mentoru prof. Danijeli Mareš Đilas!
2015-03-30 13:25:56
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
27. marta održana je zonska smotra recitatora u sali pozorišta „Centra za kulturu Kovin“. U kategoriji učenika srednjih škola na smotri je nastupila učenica I 2 odeljenja, Ana Čupić (Žmurke, Vojislava Vojinović). Iako se Ana nije plasirala na pokrajinsku smotru, izuzetno smo ponosni na činjenicu da je ona, u svojoj kategoriji, na ovom takmičenju, bila jedna od 18. učesnika iz čak 8. opština Južnog Banata. Čestitamo Ani i njenom mentoru prof. Danijeli Mareš Đilas.
2015-03-30 04:59:00
CommentLike

 

Опширније о активностима школе