Naslovna

Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Raspored polaganja POPRAVNIH ispita - avgust 2015/16.
Timeline Photos
Timeline Photos
2016-08-15 11:41:53
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Raspored polaganja razrednih ispita - avgust šk. 2015/16.Dopuna tabele: italijanski jezik polagace se u utorak 23. avgusta u 8.00h kod prof. Lidije Kampfer
Timeline Photos
Timeline Photos
2016-08-15 11:21:44
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Raspored pohadjanja pripremne nastave za učenike koji u avgustovskom roku izlaze na popravne ispite:
Timeline Photos
Timeline Photos
2016-08-15 10:10:12
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Podsećamo sve zainteresovane da je i ove godine,u okviru Divac omladinskih fondova, otvoren konkurs. Detalje o konkursu možete pročitati ovde:
Konkursi, Divac omladinski fondovi - Konkurs 2016
Konkursi, Divac omladinski fondovi - Konkurs 2016
stvarnovazno.org
Pozivamo sve neformalne i formalne grupe mladih iz opština Aranđelovac, Kanjiža, Obrenovac, Prijepolje, Vladičin Han, Vlasotince, Kuršumlija i Užice podnesu predloge projekata Divac ...
2016-07-18 06:44:30
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Nastavničko veće Gimnazije “Borislav Petrov Braca” proglasilo je Stefana Aćimovića za đaka generacije za školsku 2015/16 godinu. Učenik IV2 odeljenja je dana 10.06.2016. godine, prilikom dodeljivanja svedočanstava i diploma svršenim učenicima naše škole, dobio i ovo posebno priznanje. Stefan Aćimović rođen je 19.11.1997. godine u Vršcu. Pohađao je Osnovnu školu “Jovan Sterija Popović” i još u tom uzrastu pokazao je interesovanje za matematiku. Bio je učesnik tri republička takmičenja što ga je još više podstaklo da se bavi pručavanjem ovog predmeta. Kao osnovnoškolac zainteresovao se i za fiziku, što će kasnije potvrđivati na brojnim nastupima kao učesnik, a pre svega kao osvajač jednog od prva tri mesta. Godine 2012. Stefan upisuje Gimnaziju “Borislav Petrov Braca” u Vršcu, prirodno-matematički smer. U prvoj godini osvaja treće mesto na okružnom takmičenju iz matematike i plasman na republičko takmičenje. Već sledeće godine osvaja u Pančevu prvo mesto na okružnom takmičenju iz fizike. Kada je bio učenik treće godine, iz fizike je pohvaljen za učešće na okružnom takmičenju. Iz matematike te godine osvaja treće mesto na okružnom takmičenju. Na najlepši mogući način, u četvrtoj godini zaokružuje svoje srednjoškolsko učestvovanje na takmičenjima: osvajanjem prvog mesta na okružnom takmičenju i veoma zapaženom učešću na Državnom takmičenju iz matematike. Osim što je nosilac Vukove diplome i što je uvek imao primerno vladanje kao đak, on je uspeo da postigne i pohađanje raznih višegodišnjih obuka iz matematike i programiranja pri fondaciji “Centra za mlade talente” . Dobar deo zasluga u vezi sa pohađanjem ovih kurseva, kao i uopšte za njegov rad vezan za oblast matematike (priprema, odlasci na takmičenja i sl.) ide njegovoj mentorki, profesorki Ljubici Rankov Payne, kojoj se i lično zahvalio u svom govoru koji održao po proglašenju učenika generacije. Stefan Aćimović oprobao se i kao glumac. Bio je učesnik veoma uspešnog dramskog projekta koji je realizovan pri obeležavanju 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv side. Stefanu ovom prilikom upućujemo srdačne čestitke na osvojenom priznanju i želimo mu mnogo uspeha u daljem životu i radu.
Timeline Photos
Timeline Photos
2016-06-22 17:41:03
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Kraj je nastavnog dela školske godine, i sa željom da sledeće budemo još uspešniji, sa ponosom vam predstavljamo naše najbolje đake u protekloj 2015/16. : Prvi red sleva na desno: NEVENA GROZDANOVSKI (II1), MIRJANA TASIĆ (II3), učesnice Republičkog takmičenja iz srpskog jezika i jezičke kulture, FILIP IVKOVIĆ (II3) drugoplasirani na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, MAJA KUKIĆ (III2) trećeplasirana na Okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, SNEŽANA MARIČIĆ (III1) i TATJANA RADIĆ (I2), učesnice Republičkog takmičenja iz književnosti – književna olimpijada, ALENA DELKIĆ (IV3), MILANA BATRNJIN (IV1) idejni tvorci i realizatori projekta „Intergalaktički djački klub“, ELENA MOHAN (I5), glavna nagrada festivala recitatora „Arlekin“, TEODORA MICIĆ (IV2), učesnica Republičkog takmičenja iz engleskog jezika, REBEKA SAVU (IV6), prva nagrada festivala recitatora „Arlekin“, ZORANA VEZMAR (IV4), učesnica Republičkog takmičenja iz italijanskog jezika, ZORANA TOMIĆ (IV4), drugoplasirana na Pokrajinskom takmičenju u besedništvu i prva na literarnom konkursu koji je održan povodom Dana škole; Drugi red sleva na desno : DANICA FLAVIA (III5), prva nagrada festivala recitatora „Arlekin“, VASILIJA VARAĐAN, treća nagrada na konkursu pod nazivom „Literarne staze“, ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ (I1), naš najuspešniji đak, učesnik Državnog takmičenja iz matematike, drugoplasirani na Republičkom takmičenju iz fizike, NEBOJŠA IVANOVSKI (III2), MATIJA PETROVIĆ (III2), SARA STOJKOVIĆ (I1), osvajači medalja na međunarodnom takmičenju „Dabar“ iz računarske i informatičke pismenosti – Nebojša i Sara bronzane medalje, Matija osvajač prvog mesta i zlatne medalje, STEFAN AĆIMOVIĆ, učesnik Državnog takmičenja iz matematike, NEMANJA PAVKOVIĆ (IV1),druga nagrada na Okružnom takmičenju iz fizike, UROŠ OGRIZOVIĆ (IV2), učesnik Republičkog takmičenja iz engleskog jezika, ALEKSANDAR TANASIJEVIĆ , bronzana medalja na takmičenju „Dabar“, MARIAN PINKU (I5) drugoplasirani na okružnom takmičenju iz stonog tenisa u pojedinačnoj konkurenciji, STRAHINJA DUNJIĆ (IV1) i IGOR PEŠIĆ (IV2)za projekat „Intergalaktički đački klub“, JON ADRIAN BERLOVAN (IV6) ,prvo mesto na literarnom konkursu koji nosi ime prof. Jona Berlovana, MILAN MUNIŽABA (IV1) kapiten košarkaške ekipe naše škole, osvajači trećeg mesta na međuokružnom takmičenju, JOVAN ĆIROVIĆ, koordinator učešća naših učenika na Sajmu PO i naša verna podrška pri organizovanju školskih priredbi. Na fotografiji nema nagrađenih : ANASTASIJE DOBAN (III5), JONELE BARBU (III5), osvojile su I mesto u kategoriji lirske pesme na međunarodnom takmičenju recitatora u Uzdinu, ANA MARIJE ČIZMAŠ (II5) i STEFANIJE MITER (II5), osvajačica druge i treće nagrade na festivalu „Arlekin“. SVE ČESTITKE VAMA I VAŠIM PROFESORIMA! PONOSNI SMO NA SVE VAS!
Timeline Photos
Timeline Photos
2016-06-22 17:34:29
CommentLike

 

Опширније о активностима школе