Naslovna

Активности

Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Danas je u našoj školi obeležen Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Ovaj datum je ustanovljen 2007. godine, u Kanadi, kada je žrtva nasilja bio učenik koji je obukao ružičastu majicu u znak podrške svojoj majci koja je obolela od karcinoma dojke, a zbog čega su ga vršnjaci ismejali i psihički i fizički zlostavljali. Zbog toga se još naziva Dan ružičastih majica. Prisutnima se obratili dr Dragana Ćorić, profesorka Pravnog fakulteta u Novom Sadu, autorka nacrta "Aleksinog zakona", koja je iznela potresne činjenice o vršnjačkom nasilju i ukazala na načine i značaj njegove prevencije. Nakon toga, učenici naše škole izveli su deo predstave "Reci NE nasilju", koja je premijerno izvedena 09.02.2017. u okviru humanitarne akcije. U predstavi su učestvovali: Ana Čupić, Sofija Čupić, Luka Brković, Ljiljana Bižić, Adelin Vereš, Matija Petrović, Sara Stojković, Nikola Stupar, Simeon Rađenović, Tamara Bošković, Igor Stanić, Katarina Milosavljević, Ivan Paunov i Miljana Nikolić. Predstava je završena muzičkom numerom Aleksndre Kovač "Prekinimo ćutanje", koju je otpevala Tanja Filipović, zajedno sa ostalim učesnicima, uz klavirsku pratnju Ivana Jovanovića.
Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja
2017-02-24 18:20:27
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Okružno takmičenje srednjih škola u odbojci održano je 22. februara u Hemijsko-medicinskoj školi u Vršcu. Ekpa naše škole zauzela je drugo mesto, a nastupila je u sastavu: Uroš Cvetković (IV1), Adam Maran (IV2), Matija Petrović (IV2), Aleksa Araškov (IV2), Mario Nikolić (IV3), Uroš Milićević (IV3), Veljko Ćosić (III3), Mihajlo Aćimović (III2) i Petar Janjić (III2). Čestitamo učenicima i njihovom mentoru prof. Radmili Mandić!
Timeline Photos
Timeline Photos
2017-02-23 13:19:35
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Opštinsko takmičenje u malom fudbalu održano je 10. februara u centru Milenijum u Vršcu. Za našu školu nastupili su: Vladimir Beljin (IV3), Filip Orešković (IV3), Nikola Stupar (IV3), Aleksandar Munćan (IV3), David Pasku (IV3), Filip Dokljanov (IV2), Predrag Jakšić (IV1), Marin Keta (IV5), Danilo Guteša (III2), Veljko Ćosić (III3), Davor Kikoš (II3), Jovan Janković (II4). Ekipa je zauzela drugo mesto! Čestitamo učenicima i njihovom mentoru prof. Euđenu Čebzanu!
Timeline Photos
Timeline Photos
2017-02-23 13:18:15
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
U nedelju 19. februara u Gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu održano je okružno takmičenje iz matematike. Rezultati učenika naše škole na ovom takmičenju su sledeći - I razred: Veljko Njegomir (60 bodova) - pohvala, Lazar Fibišan (55 bodova), Danijel Vulku (55 bodova), Živa Roganović (50 bodova), mentor učenicima prve godine prof. Marija Panić Damjanov. II razred: Aleksandar Đorđević (75 bodova), treća nagrada, mentor prof. Ljubica Rankov Payne. IV razred: David Buzgo (85 bodova), druga nagrada i plasman na republičko takmičenje, mentor prof. Marija Panić Damjanov. Čestitamo svim našim učenicima, njihovim mentorima, Davidu želimo puno uspeha na republičkom takmičenju!
2017-02-21 14:25:52
CommentLike
Gimnazija
Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac
Unija parlamenata srednjoškolaca Vršca je još novembra meseca prošle godine došla je na ideju da osmisli jedan zajednički projekat. Tema je trebala da bude goruća, a poruka gromoglasna. Želja da se pomogne drugima prikupljanjem humanitarne pomoći, bila je sastavni deo te priče. Nasilje koje je sveprisutno u društvu u kome živimo je tema oko koje su se svi srednjoškolci složili. Projekat je krenuo, ideje su se nizale a priča zaokruživala. Sve srednje škole našega grada bile su deo te scene na kojoj je izrečeno jedno veliko NE! NE nasilju, NE tišini koja ga okružuje, NE okretanju glave, NE odsustvu empatije. Nastupili su u četvrtak 9. februara u prepunoj sali centra Milenijum i nikog, baš nikog nisu ostavili ravnodušnim. Publika je pevala, aplaudirala, poistovećivala se, a bilo je tu i strepnje, plakanja, oduševljavanja... Dugo će se prepričavati i dugo pamtiti. Gimnazijalci su imali jedan od zapaženijih nastupa. Njihov dramski prikaz svakodnevnih školskih, ali i porodičnih sitauacija koje su prožete nasiljem bio je više nego ubedljiv. Uzroci i posledice, nasilnik i žrtva, podrška i ignorisanje, batine i zagrljaji, roditelji i vršnjaci, sažetak svega je postojao u tih dvadeset i nešto minuta koliko su nastupali. Poruka je bila jasna : jedno veliko NE! Recimo NE nasilju! I poslali su je, svima, prisutnima, ali i mnogo dalje! Veliko hvala: Miljani Nikolić, scenaristkinji i spiritus movensu čitave ove priče, Igoru Staniću (Danijel), Ivanu Paunovu (Marko), Katarini Milosavljević (Samanta), Luki Brkoviću (nasilnik), Matiji Petroviću, Adelinu Verešu, Simeonu Rađenoviću (ostali nasilnici), Sofiji Čupić (mala Katarina), Ani Čupić (Katarina), Sofiji Banašević, Nikoli Stuparu (Katarinini roditelji), Ljiljani Bižić, Sari Stojković i Anji Inđić (Samantine ugnjetavačice)! Veliko hvala i ekipi tehničke i ostale podrške: Mariji Tihić, Aleksandri Micić, Ivani Verovski, Vanji Vlaisavljević, Aleksandru Munćanu, Damiru Klariću i mnogim drugim učenicima. Hvala puno SVIM srednjoškolcima na ovom zajedničkom poduhvatu! Ponosni smo što smo deo vašeg odrastanja, što postajete dobri ljudi, što težite tome da budete još bolji! Gledajući vas poželimo i mi odrasli da sebe menjamo na bolje. Tako svi zajedno, samo zajedno, možemo postati deo jednog lepšeg i boljeg sveta!
Photos from Gimnazija
Photos from Gimnazija "Borislav Petrov Braca" Vršac's post
2017-02-15 15:12:06
 — in Millennium Center
CommentLike

 

Опширније о активностима школе